Pesanan untuk anak

Aichan bukan jenis budak mengadu, so ape2 benda tak best jadi dekat sekolah, dia takkan bagitau. Dia selalu cerita benda2 seronok je. Bagus kakak kecik2 lagi dah terapkn minda layan benda positif je hahaha.

Tapi sometimes mami rasa tak best jugak. Semalam tengok tangan dia ade lebam2. Bile tanya kenapa, barulah die cerita yang kawan cubit. Aduii boleh lebam macam tu sekali. Tapi tu lah, kalau tak tanya memang xtau cerita lah.

Beza dengan hana. Dia memang kaki mengadu haha. Balik sekolah mesti ade je cerita orang buat dia.

Selalunya pagi2 masa nak hantar pergi sekolah mami pesan dekat diorang berdua, “Dekat sekolah kena belajar elok2, jangan gaduh2 dengan kawan, jangan buat kawan bla bla”

Tapi harini mami tambah,

“Jangan gaduh2 dengan kawan, jangan buat kawan dulu. Kalau kawan buat adik dengan kakak, kena bagitau cikgu. PASTU ADIK BUAT DIA BALIK!

😜😜😜😜😜

Okayy, i’m not a good mother, ehh tapi biarlah, takkan nak biar anak kite lembik2 kena buli kan. Biar diorang balas je balik, moga2 pasni budak2 yang suka membuli tu dah tak berani nak buli anak kite.

Silelah jadi macam mami mase kecik dulu sweet tapi tough. Orang tak berani nak kacau hahaha

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s