Cerita hari raya

Hari ni sekolah aichan ade buat jamuan hari raya. Jamuan style potluck so parents diminta bawak makanan.

Mula2 mami plan nak bawak bihun goreng, tapi 2,3 hari ni pergelangan tangan mami sakit. Memang tak boleh nak melasak. Kadang2 mase pusing stereng kereta pun terasa kruk2 kat tulang.

Nak goreng bihun banyak3 kang kena kerah tenaga tangan pulak, so kite tukar menu. Buat nasi impit kuah kacang je lah hihi.

1st time lah jugak masak kuah kacang dalam sejarah kehidupan ini hiks. Kalut bukak resepi kat blog. Tak cukup dengan tu, call nenek pulak demi memasak kuah kacang keseperiuk kahkah.

Hasilnya, bolehlah diterima tekak heheh. 

Kuah kacang kite tuu dalam bekas tutup pink.

Makanan2 yang parents bawak. Macam2


Budak2 ni kat sekolah taknak makan. Takpayah belajar seronok lah. Memang main jelahh. Adik aqil pulak sibuk nak bertempek dekat mami je, so agak terbatas la nak ambik makanan. Bagus jugakk takdelah mami makan berlebih hahaha. Semoga berjaya #MisiNakKurus mami haha.

Lepas parents dah balik, ajk stay kejap untuk kemas2 meja, sapu2 lantai. Hana dah penat main, merengek ajak balik.

Kuah kacang mami tinggal sikit lagi. Balik rumah baru bebudak nak makan haha. Nasib baik mami bawak balik nasi impit n kuah kacang yang tak habis *buruk siku* hihi

Alhamdulillah selesai dah event raya. Joms berehat hihi.

Advertisements

2 thoughts on “Cerita hari raya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s