Nak buat ic untuk blog Jalan2Kehidupan

Lepas kes blog kena block ritu, kak imm terfikir nak upgred hosting. Personal blog Jalan2Kehidupan ni sebenarnya takde la masalah sangat, tapi kak imm ade satu lagi blog shaklee under akaun sama. So, bila satu ade problem, dua2 kena block haha.

Sampai sekarang kak imm tak pasti sangat terlanggar rules ape yang sampai kena block tu. Lagipun kak imm bukan lah technology geek sangat nak siasat kenapa kahkahkah.

So, taknak kejadian tu berulang lagi, kak imm ingat nak upgred ke self hosted blog. Kak imm pun tak paham prosesnya, kite serahkan pada yang pakar. Yang penting, blog Jalan2Kehidupan ni boleh kekal sampai 26 tahun lagi haha.

By the way, korang tahu tak, Jalan2Kehidupan dah berumur 11 tahun 7 bulan 4 hari. Memang sesuai dah nak buatkan dia ic😂

Menulis sejak 5 Dec 2005 hihi

Self hosting ni berbayar tau. So nampak gayanya kak imm kenalah rajin menulis pasni. Kojo kuek nak bayar yuran tahunan blog ni haa hahha. Semoga pelaburan kite dapat menjana lebih pendapatan amiiinn.

Next time proses upgred hosting dah berjaya, kak imm share sape yang tolong buatkan ye. Sebelum tu izinkan beta menabung dulu hihi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s