Kurang material nak update blog

Sape macam kak imm?

Kena bukak folder gambar dulu baru mai idea nak tulis ape. Pastu saikin asek malas snap gambar je, so takde idea nak tulis ape hahaha.

Kak imm rasa after balik dari nihon tahun 2009 dulu, kak imm takde kawan tau. Mostly kawan2 kerja kat luar kelantan. Then yang ade dalam kelantan pun kite xde kontek. Pastu duduk lah rumah sesorang jadi katak bawah tempurung hewhew.

Sampailah one day ni, dormmate mase STf dulu add masul group whatsapp sekolah. Member group budak kelate saje. Barulah kite tahu ade la 5,6 orang skulmate yang kerja kat kelate ni huhu. Thanx to grup whatsapp, berjaya menjalin kembali silaturrahim kami.

Sejak 2,3 tahun ni dah banyak kali jugaklah kami jumpa2. Takdelah terasa katak bawah tempurung sanga sekarang kahkah.

(Panjang ngat mukaddimahnya)

Soooo, syawal ke-6 ritu kami dijemput ke kenduri kawen kawan sekolah. Pengantin nama mizah ni pun antara yang kerja kat kelate. Mizah keje kt husm.

Dalam ramai2 kawan kelate, mizah la yang paling banyak kak imm jumpa sebab kami selalu jd customer antara satu sama lain hihi.

Mizah jual biskut, kak imm beli biskut. Pastu mizah pulak beli vitamins Shaklee dari kak imm. Hubungan simbiosis gitu haha.

Raya ke-6 tu hari jumaat. Abewang kerja, so kak imm pergi dengan ciksu (adik bongsu kite). Bawak semua anak2. Alhamdulillah anak3 sangat behave, so takde masalah bawak mereka.

Satu je gambar dengan pengantin hihi

Selamat pengantin baru untuk mizah dan suami. Kami doakan mizah n suami bahagia sampai ke syurga.

IMG_20170630_181655_827
Otw balik kite singgah solat dulu. Takut jammed, so baik solat terus. Suka pulak gambar ni sebab nampak kurus. Pastu ala2 gambar candid princess kate dikejar papparazi je kahkah
Hakikatnye akak takde la kurus mane pun😥

Sedar diri dengan kebulatan diri dan berita beberapa kenalan terdekat dah kena kencing manis, maka kak imm dah start kurangkan gula dan nasi.

Makan nasi masa breakfast n lunch saja. Malam habiskan nasi mase suap aqil je. Kadang2 aqil makan habis, kadang2 tinggal dua suap mami habiskan la hihi. Air manis ambil pagi2, which is 1 sudu kecil milo je. Pastu shake dengan Cinch Shaklee + Mealshake.

Harapnya konsisten lah usaha kite ni. Takde nak aim nak kurus sangat pun. Yang penting dapat cegah kencing manis dan dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat. InsyaAllah.

Advertisements

2 comments

    • Ye betul tu. Dapatlah jumpa balik kawan2 yang dah lost contact berbelas tahun.

      Mak imm mmg ade kencing manis kak.. Tu yg risau sikit tu. Kena jaga makan awal2 lg la.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s