Harta karun yamashita

Hari raya keempat ritu kami adik beradik bergotong royong “kemas” rumah umi. Lepas kejadian banjir tahun 2014 dulu, banyak almari umi yang rosak. Tapi banyak barang dalam tu, so taktau nak buat cane.

So, alang2 semua ada kat rumah, kita selongkar lah isi almari. Tuan punya barang decide sendiri nak buat camane.

Isi almari tu kebanyakkan barang kami, bukan barang umi n pa pun haha. So, semua orang macam malas nak fikir banyak, kutip bakar2 je semua.

Termasuklah kak imm. Buku2 kat jepun dulu semua kak imm bakar😅. Tak guna pun and membazir space je.

Pastu ade satu kotak ni, sejak balik dari jepun 1 April 2009, kak imm tak pernah buka pun. Kurier hantar, masuk store then tersadai lah beliau kat situ selama lebih 8 tahun. Agaggagaga

Pastu haritu kak imm bukaklah beliau. Wowww banyaknyeee harta karun kite dalam tu haha.

Ada pen! Dapat masa hari graduation day. Actually kak imm memang dah lupa lgsung kewujudannya.
P_20170703_163545
Pelbagai jenis pen warna, pen biasa, pen dakwat basah, lead pensil. Kagum gile akak dengan pen2 ni semua. Tak kering pun dakwatnya walaupun dah lebih 8 tahun tersadai.
P_20170703_163310
Banyak gileee lead pencil. Dari zaman tag harga MUDA OSMAN, sampai lah zaman diorang rebranding jadi SMO

Kak imm dulu suka main cop2 gini. Dulu ada banyakk tapi tinggal dua ni je. Yang lain taktau mana. Paling kagum selepas lebih 8 tahun dia dok dalam kotak, dakwat dia belum kering dan masih boleh main cop2.

P_20170703_163943
Ada syiling jepun dalam 2000yen. Syiling euro dan uk pun ade. Kenangan pernah pergi jalan2 europe katanya hihi
P_20170703_164434
Pheww yang ni memng kak imm betul2 tak ingat kewujudan dia. Jumpa balik baru teringat, kak imm beli mase jalan2 europe dulu. Memang peminat sejati puzzle la. Orang lain kumpul keychain/fridge magnet, tp kak imm kalau jumpa puzzle, memang ini yang kak imm pilih dulu.
P_20170703_165329
Ada album gambar! Yang ni pun kak imm lupa kewujudannya. Tak sangka dulu kak imm ade cuci gambar masuk album haha.

So dengan penyelongkaran kotak tu, dah habis keluar la kot barang2 yang kak imm bawa balik dulu. Agaknya lah hihi.

Dah tengok barang2 ni rasa rindu pulak dekat Gifu. Doakan kite ade rezeki untuk pergi jepun lagi ye. Rindunya!

#GifuDalamKenangan

Advertisements

3 comments

  1. mmg betul2 harta karun yamashita nih, sbb tuan nyer barang pun tak ingat semua barang ni hheheheh…

    msh elok lg semuanya…. alat tulis pun elok n blh guna lg…
    mmg berkualiti betul yek….lama tuh 8 tahun dia tak di jumpai

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s