Share how your day went

Screenshot_20170622-214751_1

Sejak bila ada soalan gini kt fb?

Haha macam2 update fb ni ye. Btw, my days went very well. Wahh

Rabu malam tu, lepas bukak puasa and solat maghrib, terus keluar pergi keringkan baju dekat dobi. Bukan tak sempat, tapi kak imm memang malas gile nak sidai baju haha.

IMG_20170621_210921_452

Sambil tunggu keringkan baju, makan aiskrim. 1st time makan magnum red velvet. Sedaapp! Tapi mahal gilo wehπŸ˜‚

Balik rumah ingat nak packing baju, tapi aqil dok kacau2 pulak. Konon nak tidurkan dia sekejap, tapiii dengan mami sekali terus tidur sampai pukul 3 haha.

Terjaga pukul 3, start packing baju. Pukul 4.30 stop sahur kejap, pastu sambung balik. Entah ape lah yang banyak sangat, pukul 9 pagi baru siap kemas beg semua hahaha.

(Bawak baju macam nak merantau ke luar negara 18 bulan. Semua mami mu hangkut)

Pukul 11 baru bertolak balik dungun. Berubah rutin tahun ni. Selalunya raya pertama kami beraya dekat rumah umi. Pagi raya kedua pergi ke majlis raya anak beranak Tok Ayah Besar dulu (Moyang belah umi). Dah habis majlis raya situ, kami bertolak balik ke dungun.

Tapi tahun ni, abewang cuti awal. So, tahun ni kita balik beraya dungun dulu. Pagi raya kedua, kita balik kelantan. Harap tak jammed.

IMG_20170622_132503_161

Snap dari atas jambatan kuala besut.

Pukul 4 petang baru sampai. Mandi2 solat semua pastu abewang ajak keluar ke pasar ramadhan. Penat bersesak , tunggu turn beli kuih, hujan renyai2 pulak, sekali kuih yang dibeli semua tak menepati citarasa. Hahaha.

Harini kite dah bertenang2 tolong cik buat bubur lambuk.

Korang balik raya mane?

Masa packing jangan lupa bawak sekali semua keperluan. Supplement jangan lupa.Β Hati2 di jalan raya ye semua.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s