CARA HANDLE BUDAK AKTIF

Tadi ada kawan fb sharing pasal anak2. Ikut experience dia, anak yang aktif, suka main cube rubik n buat jigsaw puzzle. Macam anak dia sekarang tengah ralit main rubik. Mase anaknya kecik dulu, dia suka main puzzle. Umur 3 tahun dan pandai n laju solve puzzle.

Kak imm ni xtau la kategori aktif ke ape masa kecik. Tapi masuk era 20-an (masa dekat nihon la) memang kak imm suka benda2 “senaman otak”.

Mainan kite masa 3rd & 4th year dekat nihon

Kak imm suka buat cube rubik, decaminx, bt jigsaw puzzle, dan sudoku.

Puzzle shirakawa go. Gambar ni kak imm google. Dia ada 2016 pcs. Kak imm buat, hancurkan, buat lagi, hancurkan lagi, dan seterusnya haha. Current condition adalah hancur and 2 pcs dah hilang😂

Ni pulak puzzle peta Jepun

Sejak beranak 3 ni dah tak sempat weh nak main bendalah ni semua haha. Lagipun kak imm takut lagi banyak hilang puzzle kak imm kalau main dengan budak2 ni. Tunggu diorang besar sikit lah baru boleh ajak diorang main sama.

Ahh satu lagi, kak imm suka main sudoku.

Mase preggy aichan, memang kak imm mengadap bende nii je lah sehari suntuk. Senaman otak katanya hihi.

Kalau tukar phone baru pun, sudoku adalah antara apps pertama yang kak imm download. 

Hahaha mainan orang genius2. Padahal tak genius pun haha.

Advertisements

One thought on “CARA HANDLE BUDAK AKTIF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s