BAJU RAYA HEII, BAJU RAYA HOII

Assalamualaikum semua,

Warna trend tahun ni hijau kepala itik ke weh? Asek2 nampak baju warna emerald green je nih.

Kak imm okei je baju wane ape pun sebab kulit kite memang cerah berseri eheemmm😝😝

Tapi kalau pilih warna pink ke, menangis sendu en suami kite nanti. Maka kite bagi abe wang pikir lah nak baju raya kaler ape.

Takpayah pikir pasal baju raya, bolehlah kak imm fokus  pikir menu berbuka puasa je nanti. Itu pun memerlukan fokus dan tenaga yang jitu tau dak. Silap2 hari boleh buat mak2 stress di dapur haha.

Untuk ibu-ibu mengandung dan menyusu badan yang risau takut penat dan susu merudum masa puasa, kita boleh prepare set puasa ni untuk beri tenaga, kawal hidrasi, sambil meriahkan susu ketika berpuasa.

Kak imm sendiri pernah berpuasa sambil menyusu dan pregnant.

Sahur dengan ESP, Alhamdulillah susu still banyak, bertenaga dan tak lembik sampai ke azan maghrib.

Tahun ni kena tambah PD pulak sebab nyusu anak laki ni lahaaii, dahaga gile. Seriuss tak tipu. Memang rasa nak minum air jee. Nak amek PD untuk kurangkan rasa dahaga nanti.

Selamat menyambut Ramadhan ye korangs😘

Kalau nak set ni, boleh hubungi kak imm.

#VitaminsRUs

 

Advertisements

One comment

  1. saya tahun ni gigirl kaler merah,boboiboy kaler grey kot..hehehe janji nak tema sema dengan adik beradik.

    ya dilema mak2 macam tu la fikir menu nak dimasak untuk berbuka

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s