ANAK2, DAN KASUT BARU

Assalamualaikum semua,

Pagi tadi aichan ade lawatan sambil belajar ke balai bomba.

Semalam cikgu bagi note supaya pakai uniform sekolah dan berkasut/sandal.

Alang2 dah dekat raya (ehh puasa pun belum haha) kite belikan kasut raya la terus.

Dekat kedai kasut, ayah pun pilih la kasut.

“Yang ni okei?” Ayah tunjuk kasut warna biru.

Sah2 lah anak2 rijek kasut biru.

Pastu tunjuk sneakers hijau pulak, kena rijek jugak😂😂😂

Ayah ni, anak2 dah besar dah ade taste masing2 lah.
(Uhhh terasa tua pulak tulis ayat gini)

“Aisya sama adik pegi pilih nak kasut mana,” kata mami mithali.

Berbeza sangat kasut taste ayah dan taste anak2 haha. Aichan pilih kasut warna peach ade bunga. Hana pulak nak kasut warna pink (hana kata kasut dia warna purple) ada rama2.

Terima kasih ayah bagi anak2 pilih kasut sendiri (walaupun agak mahal la pilihan diorang tu haha). Semoga ayah sentiasa dimurahkan rezeki sebab menceriakan kami semua.

Ayah balik keje tadi baru masing2 cakap terima kasih kat ayah. Ayah control je, tapi dalam hati ada taman kan😝

#RandomStory #MenciptaMemori

 

Advertisements

2 thoughts on “ANAK2, DAN KASUT BARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s