MAMI WORK APE?

Assalamualaikum semua,

Minggu lepas, mase mami tengah lepak dekat workstation mami, aichan tanya,

Ai : Mami, mami work ape?

Ma : Work jual vitamin dengan emas

Ai : Mami work kat mane?

Ma : Work kat rumah, work kat jabat pos.

Ai : Work kt kedai vitamin (shaklee branch kb)

Ma : Aah betul tu.

Ai : Work kat rumah kawan mami. (Rumah Kaklong Nuzula stokis emas/perak)

Ma : Aah.. Kenapa aisya tanya?

Ai : Saje je.

Hmmm memandangkan aichan tu misteri sikit orangnya, mami rasa mesti ada sesape or cikgu ade tanya dia pasal ni.

Awal2 ni dia mmg tak cerita, tapi next time dia sendiri pulak cerita, mami haritu bla bla bla, dan mase tu kita boleh lah tangkap balik ooooo patutlah dulu pernah tanya gini gini.

Mami jual vitamin nak bagi kawan2 sihat macam aichan dan adik2 sihat.

Macam mane mami bekukan simpanan aichan n adik2 dengan emas, macam tu lah mami nak educate mama kawan2 aichan jugak.

Apepun aichan, mami harap aichan happy dan bangga dengan ape pun work mami buat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s