WAT LEK WAT PISS SAJE

Assalamualaikum semua,

Borak2 dengan jiran sebelah. Dia bagitaulah anak sulungnya dah habis belajar. Ade diploma.

Apply keje dekat kilang ayahnya tak dapat. So keje kat mane ntah.

Anaknya ni dok segan2 lah, ade diploma tapi keje cikai2 saje.

Lalu jiran kak imm ni berkata kepada anaknya,

“Tengok kak anim sebelah rumah tu, ngaji pah jepun tu. Rilexx jah dok rumah jaga anak. Rezeki tuhan tulis dah”

Kekekke kite pulak yang dijadikan contoh😂

Ye la dik, betul la tu mak adik cakap. Rezeki tuhan dah tulis, tapi kita pun kenalah usaha mencarinya.

Tuhan dah letak rezeki (sagu) dalam tempatnya (ruyung), tapi kite kena pecahkan (usaha) baru dapat sagunyanko tu.

So, good luck adik job hunting. Semoga dapat keje yang setaraf dengan sijil adik.

Yang benar,
Kakak jiran sebelah yang sebenarnya takdelah duduk saje2 dalam rumah ni. Kakak gigih menjual vitamins dan emas tau. Hahhaha

ready stok, sape nak sile wasap 017 9191 671

 

Advertisements

One comment

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau http://www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s