Laut biru, dejavu, jodohku

Assalamualaikum semua,

Balik kampung suami kalini dapat tengok air laut biru yang sangat biru. Terasa macam dejavu pulak.

Kak imm pernah cerita dulu2, kak imm sejak dari zaman remaja selalu dapat “mimpi air”.

da lame tak mimpi air,,
saikin asek mimpi air,,
so rase seronok,,
hahhaha apehal lah?
kalu kite buat solat istikharah,,
kalu mimpi air,,hujan,,laut ke,,
tu petunjuk pilihan kite da elok dah,,
so sye anggap kalu mimpi air,,
nnt sye bakal dpt kebaikan,,
so sye seronok la,,
tertunggu2 je kebaikan tuh,,
tanoshinderu..hakhakhak,,
da lame tak mimpi air sbenarnye,,
sjak blik dr nihon,,
kalu kt nihon dlu asek mimpi air jek,,
seriously sye rase khidupan kt nihon dlu best,,
ade jek kebaikan yg sye dapat..
bile blik sini,,
da takde dahh,,
shinggelah sjak akhir2 ini,,
kebaikan bakal tibe kah?
seronok sekali lagii..
hahhah
mimpi air cane?
yg msih ingt adelah bebrape,,
tp byk yg dah lupe situasinye,,
cam buka pintu dapur rupenye rumah kite di lautan luas ,,
dok lepak kt tangge umah tibe2 ombak dtg kt kaki,,
dok lepak atas jambatan n jmbatan tuh tgh2 lautan luas,,
drive di jalan yg kiri kanan serta hujung jln adalah laut,,
umah di atas satu tebing tinggi n bawah tebing adalah laut,,
and latest mimpi banjir,,n banjir tuh bsambung terus ke laut,,
laut biru yg sangat biruuu..
hmmm,,
apekah petandanye yeahh..?
ehhh sye ad lg satu mimpi jalan cite same,,
sjak kecik sye asek mimpi gini,,
saye da tlambat ntuk naek bas@train@flight,,
destinasi die ikut lah mane sye mse tuh,,
kalu mse skolah dulu,,
asek mimpi tetinggai bas nak g skolah,,
kt nihon lak,,tentinggai flight nak g nihon,,
apekah mimpi itu..
hahhaha
skang je tak mimpi tetinggai sbb xde destinasi nak pg kot,,

Salah satu mimpi yang paling kite ingat ialah mimpi air laut yang sangattt biru. So bila tengok kebiruan laut harini terus terasa, waa aku pernah tengok pemandangan macam ni.

Snap dari dalam kereta dekat pantai kelulut. This is exactly warna biru macam dalam mimpi kite tu. 6 tahun dok lalu lalang dekat sini, inilah 1st time kak imm nampak laut warna sebiru ini.

Terharu rasanya bile berpeluang tengok laut biru camni depan mata.

Sambil hayati laut biru camni, tiba2 kak imm terfikir, woww sejak remaja lagi rupanya iols dah diberi peluang tengok tempat jodoh iols membesar. Kak imm yakin en suami pernah ada memori laut biru gini, (walaupun dia tak reti berenang) hahahahha.

Anak2 masing2 dah silau, tapi sebab mami nampak floles di sini, mami nak tempek jugak gambar ini hahaha

Alalala omey angat adik aqil

Mami dan anak sulung

Gambar ni baru betul2 belakang rumah mil kite. Dah petang and air laut pun dah biru gelap sikit. Tapi cantik sangat kan.

Ahh by the way mimpi tertinggal flight tu pun kembali jugak setelah sekian lama. Macam ade satu niat yang belum tercapai gitu.

Mimpi ni kak imm macam boleh relate la. Kite kan selalu berangan nak balik nihon. Belum tercapai lagi. So terbawak2 dalam mimpi perasaan itu.

Kekeke sukahati je interpret mimpi sendiri.
 

Advertisements

4 comments

  1. Rasa nyaman je tengok laut ni. Patutlah dpt pahala ye Imm.
    Betullah Imm, hakak pun percaya kalau mimpi air ni maksudnya akan ada rezeki yg masuk. Percaya percaya jugaklah, tp yg pasti semuanya datang dari Allah lah…Kan Imm

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: