GIGI

Assalamualaikum semua,

Asek pending je post ni sebab tak dapat ambil gambar watak utama.

Watak utama cerita ialah gigi aqilπŸ˜‚

Gigi aqil dah keluar awal bulan 3 haritu. Pada usia setahun 2 bulan, baru keluar gigi kecik cenonet dan senget hihi.

Kakak2 tumbuh gigi genap umur 11 bulan, tu pun mami ingat dah sangat lambat dah, rupanya aqil laaagiii lambat.

Cuak punya pasal siap consult dengan doktor gigi lagi normal ke tak hihi

Btw, doktor gigi kata normal baby umur setahun 2 bulan belum tumbuh gigi. Tapi kalau lepas 2 tahun masih takde gigi, kenalah pergi check dekat dentist.

So, gigi pertama aqil dah tumbuh, pheww lega mami. Kite tunggu lagi 19 gigi ye.

Owh by the way jugak, walaupun giginya lambat tumbuh haha, aqil dah boleh sebut banyak perkataan. Perkembangan words dia lagi cepat dari kakak2.

Ayaahhh
Mammm/ emmii
Chil
Kaakk
Chaa
Nnaa
Oppa
Nyennyek
Dan boleh follow bila kita suruh dia sebut apa2.
(So pendapat yang kata budak lelaki lambat cakap tu tak berapa benar lah😝)

Gigi mahal. Ni mood baik bagi kelebek gigi dia. Kalu takk, ketap bibir kemah kemingπŸ˜‚

#Jalan2Kehidupan #aqil

Advertisements

4 thoughts on “GIGI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s