BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MELAWAN KANSER

Assalamualaikum,

Last week imm ade join kelas vivix yang disampaikan oleh Dr Farhanah Ibrahim (Dr. Hana) adalah doktor di hospital kerajaan tau. Dr Hana terangkan pada kami camane vivix membantu pesakit kanser.

Sebelum ni kak imm ada update pasal penyakit kanser, so korang boleh klik sini untuk baca KANSER ADALAH PEMBUNUH SENYAP,

So, lets belajar camane vivix lawan kanser pulak.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGAWAL KANSER

Vivix bantu melawan kanser dengan 4 mekanisma utama.

1) CELL DEFENSE – Pertahanan sel
2) CELL ENERGY – Penjana tenaga sel
3) CELL REPAIR – Membaiki sel
4) CELL PERFORMANCE – Meningkatkan aktiviti sel

1) CELL DEFENSE

Vivix pertahankan sel dari kerosakan biological.

Contohnya bila kita makan banyak benda bukan-bukan, processed food, siap ada perisa, pewarna, conservative tambahan dan sebagainya,

BENDA NI SEMUA MENYEBABKAN STRESS BIOLOGI KEPADA SEL BADAN.

Ada kajian dibuat, lepas makan makanan berlemak tinggi (biological stress), sel-sel badan akan bertindak menghasilkan BIOMARKER tertentu sebagai respon kepada makanan yg tinggi lemak tu. Biomarker akan merosakkan dan cepatkan penuaan sel.

Makin tinggi biological stress, makin banyak biomarker ni akan dihasilkan dan lagi cepat sel-sel badan kita mengalaami kerosakan/penuaan.

So fungsi vivix ni dia CEGAH biomarker tu dari dibebaskan. Takde biomarker terhasil, sel-sel takdelah rosak, hasilnyaa sel2 kekal muda dan sihat untuk jangkamasa yang lama.

2) CELL ENERGY.

Pusat penghasilan tenaga dalam sel adalah mitokondria, vivix ni terbukti meningkatkan penghasilan tenaga dari peringkat mitokondria.

Kajian menunjukkan mitokondria yang aktif dan sihat dapat mengurangkan risiko kecacatan dan bertukar menjadi sel kanser.

3) CELL REPAIR. 

Kajian juga membuktikan resveratrol dan polyphenol dalam vivix dapat membaiki kerosakan DNA dan mencegah sel dari rosak.

4) CELL PERFORMANCE.

Dalam badan kita ada satu protein yang berfungsi menuakan sel. Nama dia AGE protein.

Vivix boleh halang penghasilan AGE protein ni dan improve performance cell. Sel menjadi lebih aktif dan kekal muda.

So, macam ni lah vivix membantu melawan penyakit kanser.

Korang nak tengok testimoni vivix boleh lawat page kami kat sini Vitamins’R’Us.

Sape perlukan konsultasi kesihatan boleh terus pm kak imm ye. Klik sini HAI KAK IMM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s