BAGAIMANA VIVIX BANTU KURANGKAN RISIKO SERANGAN JANTUNG

Bagaimana serangan jantung berlaku


sumber : NHLBI


Serangan jantung berlaku apabila pengaliran darah yang kaya dengan oksigen kepada jantung tersekat akibat salur darah arteri tersumbat.

Salur darah arteri tersumbat (atherosclerosis) terjadi apabila timbunan plak LDL (lemak jahat) menempel pada dinding arteri. Salur arteri makin sempit jadi darah sukar melaluinya untuk bawa oksigen kepada jantung.

Lemak makanan yang kita makan terbahagi kepada dua. Lemak jahat LDL dan lemak baik HDL. Lemak baik HDL fungsinya menyingkirkan lemak jahat LDL dari darah kita.

Tapi masalahnya, tengoklah budaya makan kita rakyat mesia ni. Makanan berminyak, burger, kek, aiskrim, kari, semua tu penyunbang utama lemak jahat LDL. Sumber lemak baik HDL contohnya dari minyak zaitun, tapi berapa kerap kita guna minyak zaitun dalam masakan kita kan?

So, rakyat mesia memang tak dinafikan gemuk sebab lemak jahat ni semua. Bayangkan ekk, kalau lemak dah tersumbat kat kulit sampai kalau tampar kulit pun lemak bergoyang sakan, fikir sendiri lah saluran arteri kite tersumbat camane. Ngeri kann😱😱😱

Bagaimana pulak vivix boleh bantu kurangkan risiko serangan jantung ni?

So dengan amalkan vivix, vivix boleh bantu untuk tambahkan lemak baik HDL dalam darah untuk angkut dan singkirkan lemak jahat LDL. Makin banyak HDL dalam darah, makin sukar la lemak jahat LDL nak menempel dekat salur darah kan. 

Maka, salur darah kite pun clear dan lancar bak highway, sekaligus menurunkan risiko serangan jantung.

Ada testimoni dari customer yang amalkan vivix selama 2 bulan tunjukkan result darah, kolesterol dan lemak dia jadi normal from very high before. Lemak baik HDL naik dan lemak jahat LDL menurun.

By the way, semua tahu kan, salur darah tersumbat juga boleh akibatkan stroke. So, kalau dah terlambat, dah kena stroke pun, masih boleh ke amalkan vivix?

Boleeehh, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kena stroke boleh diikhtiar.

Orang lepas stroke ada kerosakan saraf akibat darah tak sampai pada bahagian tertentu di otak. So saraf rosak maka reflect pada bahagian tubuh dia yang tak boleh jalan atau gerak

Jadi peranan vivix kat sini ialah repair balik saraf yang rosak tadi, dan bina balik sel2 saraf yang baru. Bila saraf dah terbina balik, pesakit perlu buat fisio untuk ajar otot2 bergerak. Kat sini pun vivix membantu dengan menjana tenaga untuk otot jalankan aktivitinya.

Hebatkan vivix? Nah testimoni setepek


Kalau anda nak cuba berikhtiar masalah kesihatan dengan vivix, boleh pm terus kak imm di 0179191671 ye. Banyak lagi yang kita nak kongsikan macam cara pengambilan tu semua. So, pm 0179191671 tau.

Daaaa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s