A blessing in disguise

 فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
“Maka, nikmat TuhanMu yang manakah yang engkau dustakan?”
(Ar-Rahman,13)

Hasil dari meredah banjir, radiator n termostat rosak. Pheww. Tengah2 drive temperature naik tinggi.

Syukurlah rosak dekat2 bengkel kereta. Takdelah gelabah sangat.

Syukurlah mekanik tu dapat jumpa terus apa yang rosak. Takpayah tinggal kereta kat bengkel pun.

Syukurlah anak2 kecik tidur. Boleh cut masa kebosanan mereka menunggu.

Syukurlah bengkel tu dekat dengan surau. Dah maghrib, kereta belum siap repair, anak2 dah bangun, kite solat dan main2 kat surau dulu.

Syukurlah en suami tak cukup cash nak bayar bil, sementara kami pegi keluarkan duit kt atm, kami tinggalkan goldbar 2 gram dekat tokei tu. Balik bengkel nak bayar bil, tokei bengkel tanya2 pasal goldbar tu dengan penuh minat. Yeaayy free marketing untuk kami haha.

A blessing in disguise orang putih kata.

Alhamdulillah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s