APE BEZA SIMPAN DUIT KERTAS DENGAN DUIT EMAS.

 Jumpa balik gambar ni, so meh kita cerita.

Duit kertas tu duit 1000yen jepun. Sisa2 biasiswa, kak imm simpan selai.

Tapi dah terkoyak sikit, money changer taknak ambik. So, status dia sekarang jadi kertas takde makna dah.

Taktau lah kalau kak imm pegi nihon boleh guna lagi ke tak. Tapi nak pegi nihon tu bile lah agaknya hahaha.

Duit emas tu duit 10 dollar tahun 1907. Moyang kami mok aji beli dekat Mekah kalu tak silap, pastu dia bagi ke umi kak imm. Emas pound orang panggil.

Emas pound ada harga. Lebih  kurang RM 100/gram. Berat syiling ni 16 gram. Kalau jual confirm2 dapat RM 1600.

And consider dengan nilai sejarah dia, dekat ebay orang beli RM 2500~3000. And permintaan sangat tinggi, confirm ada buyer.

So, nampak tak beza simpan duit kertas dengan duit emas?

Duit kertas, kite punya sendiri 10 tahun lepas pun dah tak laku sekarang.

Tapi duit emas, siap boleh diwariskan ke cucu, cucu simpan dari 50 tahun lalu pun, masih laku dijual sekarang.

Nampak tak masa depan cerah kite kalau ada simpan emas?

#GoldRUsStokis

Nak kulit sihat cerah tanpa masalah jerawat, jeragat dan kulit kusam? Kak imm boleh bantu anda. Hubungi kak imm di 0179191671

Jyaa mata ne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s