KAK IMM TERKEDU

Kisahnya bermula dengan screenshot dari wall fb ini

photogrid_1479445509068

Cikgu Z : Result UPSR korang dulu berapa? Share sikitt😝

Kak imm : 5A. Hebat kan aku😎

Cikgu Z : patutlah ko hebat imm.. tak dinafikan lagi

Kak imm : 😝

Tiba2 budak anime ni masuk menyampuk.

Budak anime : Berlagaknya. Tak malu ke puji diri sendiri macam ni. hehehe
β€» tidak berniat untuk menimbulkan perbalahan

Kak imm :
Hmm. Sikit pun tak malu. Sebab ini perbualan personal dengan kawan yang saaangaattt rapat.
β€»samalah, tidak berniat untuk menimbulkan perbalahan juga.

Budak anime:
Owhh! ye ke? Kawan rapat rupanya. Saya pun selalu buat macam ni dengan kawan rapat.

_20161118_130406

Kak imm :
Tu lah. Bagi saya, sembang macam ni dengan kawan rapat bukan benda yang pelik.

Awak, dalam “rumah” cikgu sendiri, tiba2 sound kawan cikgu awak, yang awak tak kenal pun, bukan ke itu perbuatan yang agaaakkk tidak beradab?
#Bukan nak gaduh, hanya nasihat humble dari sorang lebih tua kepada anak muda.

(Setakat ni kak imm masih ok lagi, tapi reply seterusnya ni membuatkan kak imm terus rasa nak menyumpah budak ini)

Budak anime :
Boleh dikatakan nasihat yang bagus. Boleh diterima.
Dah tahu rupanya hubungan saya dengan cikgu Z. Nampaknya macam dah ada information leakage je. Baibai, sehingga bertemu lagi.

(menyirap gile baca part ni. Indirectly dia macam tuduh cikgu Z yang bagitau kak imm bahawa dia tu student cikgu Z. Ehh setakat nak tau ko tu sape, bukak fb profile ko sendiri je pun boleh check la)

Akhirnya cikgu Z bersuara

Cikgu Z
Sensei rasa awak patut minta maaf. Awal2 lagi awak memang berniat nak kutuk kawan sensei kan? Sebab tu awak tulis in japanese kan?
Minta maaf selesaikan keadaan.

Semalam kak imm dok gurau2 manja dengan kawan kak imm seorang cikgu, dekat komen fb.

Well orang yang kenal kak imm tahu lah cane gaya kak imm yang cantik macam neelofa ni bercakap dengan kawan rapat.

Tibe2, anak murid kawan kak imm menyampuk dengan berkata,

(rujuk gambar atas ye)

Hahahahahah TERKEDU KAK IMM tau.

Terkedu sebab
1) Budak tu tak kenal pun kite sape, selamberr je sound orang yang tak dikenali.
2) Kami tengah berbual dalam “rumah” cikgu dia kot, selambe gile die menyound kawan cikgu.

Takde adab sungguh.

Kalau budak darjah 6 mungkin boleh ditegur lagi, ni kalau dah umur 20 tahun, dah buluh keras kekong, nak lentur camane agaknya.

Kejadian yang buat kak imm risau sebab kak imm pun ada anak. Macam mana nak didik anak2 supaya jadi insan penuh adab dan akhlak.

Besar tanggungjawab kita sebagai parents.

Pheww tabik spring kak imm dengan cikgu2 sekalian. Mesti korang stress nak handle budak2 remaja zaman sekarang kan. Perangai sesekor dah macam gorila dalam hutan.

Silelah telan vitamin B Complex, sangat membantu untuk kurangkan stress. (sempat lagi kak imm bagi info kesihatan hewhew)

Dan setakat ni budak anime ni takde minta maaf pun. Hmm, kak imm pun tak harap sangat dia minta maaf. Even kalau dia minta maaf pun, still kak imm bebel jugak dalam blog kak imm ni. Jadikan pengajaran hidup huhu.

Tapi kalau dia minta maaf, mungkin baik sikit ayat yang kak imm tulis harini hahah.

Advertisements

4 thoughts on “KAK IMM TERKEDU

  1. tak tau nak salah kan siapa kan..IMM tak bermaksud pun nak menunjuk ke apa.. kite ni niat nak bergurau je dgn kwn baik.. biasa gurau bgtu.. budak tu plak tetiba menyampuk.. pelik.. huhu

    Like

    • tu la..kite memang slalu gurau2 camtu dengan kawan2.. yg imm macam geram sikit tu sba budak tu tiba2 menyampuk..menyampuk pulak dalam “rumah” cikgu dia.. hiishh budak zaman sekarang mmg pelik sikit perangainya

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s