Tips minta izin dari suami nak beli #VitaminMahal

Kaum lelaki, kalau isteri cakap, “Abang, saya nak sangat cuba consume #VitaminCantikShaklee tu. Orang kata bagus. Tengok Ina jiran sebelah tu dah cerah kulit dia,” bla bla bla dok cerita testimoni, sebenarnya tak masuk sangat tau dalam otak diorang. Kalau bagi contoh cantik macam orang pasir mas, ehh, macam neelofa pun diorang dengar sipi2 tang nama neelofa tu je.

Lelaki suka calculation, diorang suka nombor, diorang suka dengar apa kelebihan yang diorang dapat. So, apa kata cuba ayat macam ni masa nak minta izin suami, insyaAllah suami izinkan lah korang nak beli apa.

+ Suami suka calculation

“Abang, saya nak beli vitamin C Shaklee boleh? Harganya RM 100, ada 180 biji. Sebiji ± 0.55 sen je. Murah je rupanya vita c ni”

+ Suami suka something yang tahan lama

“Abang, saya nak cuba pencuci muka Shaklee boleh? Harga dia RM 126. Satu tiub tu boleh guna 6 bulan lebih. Tapi sebelum ni saya pernah guna, 8 bulan baru habis.”

+ Suami suka kalau dia pun boleh dapat manfaat secara lansung

“Abang, sejak menyusu baby ni, saya cepat lapar n penat, badan pun sakit2, tak cukup kalsium kot. Saya ingat nak consume ESP n Ostematrix Shaklee. Abang pun boleh consume sekali. ESP bagus untuk energy booster. Abang pun selalu keje angkat berat, kena ambik kalsium baru kurang sikit sakit2 badan abang tu.

Tips ni boleh apply dekat barang lain jugak. Konsep dia, ada calculation, ada nombor, ada manfaat bersama. hehehe

Dah dapat izin (dan duit) suami untuk beli vitamin tu, silalah makan dan guna dengan konsisten ye. Barulah isteri mithali lagi solehah dan cantiks namanye😘

~Korang ada tips lain nak tambah? Sile2 tulis kat komen. Sharing is caring~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s