Takde idea nak tulis ape harini

Nak cerita pasal budak2 pun, hari2 dok buat aktiviti sama je, bosan jugak. Aqil macam tau2 je mami ada mop baru, kelmarin tumpahkan sejug air jagung pastu berenang. Semalam tumpahkan air oren dalam gelas kakak hana, pastu main tepuk2 air atas lantai.
Nak cerita pasal bunga pun, kite dah takde bunga. Semua mati mase kite balik kampung berpantang aqil. Aqil dah 8 bulan, xde masa nak berkebun huhu. Owhh by the way, saya ada semai benih himawari dekat pagar depan. Dua anak dah muncul, taaapiiii musim x sesuai la. Asek hujan je, himawari tak suka. Tengoklah diorang boleh survive ke tak.

Nak update pasal #infosupplement pun, belum siap karang lagi. Nak cerita pasal vitamin B. Ada yang risau bila makan vit B nanti urine jadi kuning. Ehh itu memang sepatutnya yang jadi. Dalam vit B ada riboflavin. Riboflavin berlebihan keluar kot air kencing. Kalau ada riboflavin keluar tu maksudnya sistem perkumuhan korang bagus, dan vit B tu bagus. Kalau makan vit B, tapi urine tak berubah, maksudnya mungkin sistem perkumuhan korang tak elok, atau vit B tu tak berkualiti.
(Ehh nanti kite cerita lagi pasal vit B, belum karang lagi haha)

~Solat kejap. Memohon ilham dariNya~

Advertisements

6 thoughts on “Takde idea nak tulis ape harini

    • hehe.. kite pun baru start nak menulis balik.. lama jugak tinggal rumah bersawang haritu..
      ye la, gelagat anak2 la yang boleh cerita pun. nak cerita pasal lain, xde ape sangat.hihi

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s