Kasih tokpa dan nenek

Semalam orang datang pasang modem baru, yang lama terbakar kena panah petir.
(Pengajaran : tutup semua plug dan barang letrik bila ada petir ye. hihi)

Lepas orang tu balik, tengok telefon ada 3 misscall nenek. Call balik, nenek kata nenek dah sampai kat lorong masuk rumah kita hahaha.

Sweet nenek n tokpa surprisekan kita. Lagi sweet siap bawak lauk lunch lagi, yeayyy mami takpayah masak.

Nenek memang camtu. Kalau nak datang sini, segala jenis makanan dibawak. Mami kena buat air n tanak nasi je hihi.

Lepas lunch, rehat2 kejap, nenek n tokpa pun balik sebab nak pegi melawat atuk sedara kitorang yang sakit.

Tengok mereka dah nak balik, sebak pulak mami rasa. Semua anak2 dah berhijrah, mesti sunyi tokpa dengan nenek kat rumah. Sebab tu mami kalau boleh nak stay je kelantan sampai bila2. Boleh balik rumah nenek 2 minggu sekali. Kalau ayah bz tak sempat balik kampung, nenek n tokpa pulak yang datang melawat kami hihi.

Minggu depan takboleh balik kampung sebab nenek nak pegi kl rumah angah. Minggu depan lagi satu baru kita balik kampung. Mami dah teringat2 buah rambutan dekat laman nenek tu hihi.

Advertisements

4 thoughts on “Kasih tokpa dan nenek

    • hehe tu la.. ayah saya ketua macam2 persatuan kt kampung, takboleh nak berlama2 kat rumah anak yang jauh hihi.. paling lama seminggu. tapi bila makayah pegi rumah kakak2, kami pulak dok telefon tanya bila nak balik haha..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s