Tips Jual balik emas TANPA SUSUT NILAI

Tadi ada kawan tanya pasal susut nilai emas, terus ting ting ting datang idea nak tulis pasal ni hihi. (Terima kasih kawan, Allah hantar ilham melalui mu)
Jual balik emas pasti ada susut nilai tau. Hanya tinggi dan rendah susut nilai yang membezakan sesuatu produk emas.

Cane nak kira susut nilai? Saya tulis dalam entry lain ye nanti. Sekarang kita nak fokus cara nak elakkan susut nilai masa jual balik emas.

Cara2nya ialah :

+ Beli emas 999 (bar, syiling, dinar), tunggu 2,3 tahun baru jual. InsyaAllah harga emas dah naik berganda, kalau jual confirm balik modal malah boleh dapat untung dah.

Contoh :
Ogos’15 beli goldbar 1gram = RM 176
Okt’16 jual balik goldbar 1gram = RM 184
Baru setahun dah untung 8 ringgit 😘
(Yang beli dengan harga ahli laaagii untung sebab harga beli dulu RM 156 je. Dapat 28ringgit uols😎)

+ Beli dari trusted agent yang aktif (saya la tu😎😎). Kami ni ada group regular buyer, dan nak jual balik emas melalui agent sangat mudah sapsapsoi. Untung sabut, dapat jual dengan harga lebih tinggi dari harga company tetapkan.

+ Join keahlian, beli dengan harga ahli, susut nilai akan berkurang dengan banyakkkk berbanding korang beli harga runcit

+ Makin awal korang beli emas, makin cepat korang boleh elakkan susut nilai. Jadi beli emas sekarang. Tahun 2017 kang korang dah boleh bergembira bila nak jual balik emas.
Akak? Nak tunggu tahun 2035 kang, kot2 masa tu harga emas dah RM 1000 per gram. Ahahh

Kalau tak sempat 2 tahun tapi terpaksa jual sebab nak guna duit cane?

+ Cari balik agent tadi. Jual melalui agent untuk dapat harga setinggi yang boleh untuk kurangkan kerugian sebanyak yang boleh.

Tips di atas applied untuk emas 999 (bar, syiling, dinar) je tau. Kalau barang kemas 999 kena tunggu 5,6 tahun kot sebab ada kos upah dan GST kan mase korang beli tu kan.

Tapi akak nak pesan la jugak, jangan nak buat perangai beli harini esok nak jual ye. Akak bolayan😅

Gold’R’Us
017.9191.671

#AspirasiEmas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s