[Kenapa menyimpan emas #2 : Kerana emas laku di mana2]

+ Bawak RM 200 dan 1gram emas ke Nome

Welcome to Nome sign
Welcome to Nome sign in the coastal community of Nome, Alaska, located along the Norton Sound on Alaska’s arctic west coast.

(Nome adalah kawasan yang menjadi pusat perlombongan emas dasar laut utama Alaska)

Cuba tanya money changer kat nome boleh tak nak tukar RM 200 ke US Dollar.

Dan cuba jual emas 1gram pulak. Confirm 100% semua orang yang ada di Nome akan beli.

Ehehh, extreme pulak contoh kita bagi😜

fb_img_1474618228216

+ Contoh lain, peniaga di Madinah dah tak terima duit RM. Solusinya, ada jemaah umrah yang bawa beberapa dinar dan jual di sana untuk dapatkan duit riyal Arab Saudi.

+ Nak contoh lagi? Kisah rakan ke Australia. Jual emas dekat sana untuk dapat cash. Dah la harga emas kat sama mahal. Senang, takpayah cash banyak2. Bawak goldbar 5,6 keping, cari kedai emas, dapat cash segera.

fb_img_1474616805472

Nampak sesuatu? Kita ada duit RM18 juta pun, kalau pergi ke negara yang tak terima RM, susah juga kan.

Tak faham jugak kenapa nak kena simpan emas? Pm Gold’R’Us, dekat sini 017.9191.671, jom borak2 emas

#AspirasiEmas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s