Bagaimana nak simpan emas dengan selamat

Salah satu kecuakan utama orang nak beli emas adalah TAKTAHU NAK SIMPAN KAT MANA. Kan kan kann, cuba ngaku sape rasa camtu hehe.
Jom baca tips simpan emas kat mana, baca sampai habis tau, penat akak tulis panjang ni.

1) Jangan bagi tahu sesiapa
Bila beli emas, jangan bagi tahu sesiapa kecuali pasangan kita sahaja. Tak perlu tunjuk kepada kawan2 atau jiran koleksi emas kita.

Saya sendiri sebagai dealer emas pun tak pernah bagitau jirans saya jual emas. Hanya family dan kawan terdekat (mostly dok negeri lain) je yang tau. 4000 kawan alam maya yang tahu, tapi korang tau ke rumah saya kat mane? Ahahh

2) Simpan di rumah
Simpan di tempat yang TAK MUNASABAH untuk dijadikan tempat simpanan. Tin biskut, tabung beras, celah kamus dewan bahasa, belakang frame gambar, hmm mana2 lah, be creative.
Tapi janganlah sampai terover tak munasabah sampaikan kita sendiri lupa kat mana kita simpan emas2 tu😂

Bagi yang miliki kurang dari 100gram emas, boleh guna cara 1 dan 2, dan bagi yang dah ada berkilo emas, boleh pertimbangkan cara seterusnya.

3) Sewa Safe Deposit Box di bank atau syarikat swasta
Ada banyak pilihan safe deposit box ni. Ada yg bank offer dan ada dari syarikat persendirian.

List safe deposit box yang ada di malaysia. Boleh kontek bank tu sndiri / browse website diorang. Nak tau ada tak offer service tu kat tempat kita.

💝 Perdana safe box 💝 hsbc bank 💝 Kfh bank 💝 Public bnk 💝 Rhb 💝 Eon bank 💝 Ocbc 💝 Alliance bank 💝 Royal safe deposit box 💝 Safe deposit box 💝 Bank muamalat 💝 Uob bank 💝 My safe deposit box 💝 Maybank 💝 Cimb

4) Minta pertolongan Allah selamatkan harta kita dari bencana.
Yang ni paling penting ye. Doa sentiasa. Baca Bismillahi tawakkal alallah wala haula wala quwwata illa billah.

Still rasa ragu2 lagi tak nak simpan emas camne?

Kalau rasa ragu2 jugak, meh try beli dulu sekeping, nescaya anda dengan otometiknya jadi pandai nak simpan emas tu kat mana. Betul ni tak tipu langsung😎

~nah bagi cuci mata dengan gamba 1g BLACK&GOLD dengan percikan chenta~

Gold’R’Us
017.9191.671

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s