Sangat dan Masing2

Cerita 1 : SANGAT
saikin aichan n hana selalu guna perkataan sangat. sangat panas, sangat seronok, sangat bising dan macam2 lagi..

Suatu petang ayah balik keje bawak kek coklat.
Ma : sedap tak kek, mami nak sikit
Ai : sedapnya kek ayah beli, aisya suka sangat.
Mami makan sesuap.
Ai : mami sedap tak kek?
Ma : sedap, tapi mami tak suka sangat (x berapa suka)
Ha : adik pun tak suka sangat (sangat tak suka). Adik dah taknak kek.

~yang pasti dorang masih x faham maksud sangat dalam ayat mami~

Cerita 2 : MASING-MASING
Sebelum tidur aichan n hana gaduh2 berebut bantal, lalu mami marah la mereka.

Ma : Jangan berebut bantal la, kan masing2 dah ada bantal sendiri. Dah pegi tidur kat tempat masing2.

Diorang berdua letak bantal sebelah2 lalu tidur sama2

Esoknya,
Ai : Adik jom kita main masing2.
Ha : Jom!!

Lalu mereka main masak2 sama2..

~ mami syak aichan n hana ingat maksud masing2 tu adalah sama2..
hahah~

Advertisements

3 thoughts on “Sangat dan Masing2

  1. comelnya anak-anak dara =)
    adik beradik gitulah kan, kejab ok kejab ribut
    tapi tu yang seronok untuk mak-mak macam kita

    anyway saya singgah sini sebab saya baru
    dapat tahu yang blog ni banyak bagi referring domain
    pada blog saya. terima kasih. saya sangat hargai
    terima kasih kerana letak blog saya dalam, bloglist saudari =)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s