How to : Tempek iklan NUFFNANG dalam blog

no 1 : type http://www.nuffnang.com.my dekat browser keluar page ni. nampak 3 line kat hujung atas ni?klik situ
no 2 : keluar page ni. bagi yang baru, buat urusan sign up dulu. klik sign up then follow je step yang dia suruh. dah siap sign up, verify dekat email semua, nanti anda akan diredirect masuk sini balik, lepas tu boleh log in guna username yang bau disign up tadi.
no 3 : seterusnya anda akan dibawa masuk page ini. klik bawah sekali “Manage Blogs”
no 4 : klik ADD A BLOG tu ye. isilah nama blog, url semua, scroll sampai habis, jawab survey then submit
no 5 : lepas submit survey akan keluar page ini. klik “Add Ads page”. cepat2 sikit kat sini sebab notification hijau tu keluar sekejap je hahah
no 6 : jenis2 ads yang boleh dipilih. kat sini kena pilih satu2. contohnya klik la skycraper dulu then scroll bawah klik next.
no 7 : lepas ni nuffnang akan bagi tutorial step by step cane nak tempek iklan dekat blog. baca elok2 jangan skip tutorial dia. fahamkan elok2. dah faham, bukak template blog, buat macam tutorial dia bagi. oleh itu, mmg kena fahamkan tutorial tu ye.
no 8 : lepas dah tempek iklan dekat template, bukak blog kita, check balik keluar tak iklan box kita. saya ada dua iklan box, yang dalam bulat merah tu, skycraper type, dan large rectangle type.
huhu selesai tutorial tempek iklan nuffnang kita,
dah ade iklan box, banyak lagi ilmu nuffnang kita kena belajar,,
saya masih tahap belajar lagi lah cane nak dapat earning nuffnang berkepuk2,,
salah satu tip yang PALING PENTING nak cepatkan kenaikan earning,
KENA RAJIN UPDATE BLOG huihuihui,