Yang sulung

kudup bunga matahari sulung kat laman kita,,
(bunga matahari boleh panggil kudup ke? haha)
benih himawari ni kita beli dari kak diana tukang kebun bahagia,,
kita semai 6 benih, 4 yang hidup..
ada 4 pokok himawari, kite terpijak sepohon (T______________T)
tinggal lah 3 pokok himawari,,
ada 3 pokok himawari, terpatah batangnya sepohon,,
tinggal lah 2 pokok himawari yang elok,,
yang terpatah batang tu still hidup dan bercabang banyak,,
tapi pokoknya kecik je banding dengan lagi 2,,

yang hujung kecik bercabang banyak, no 2 dah mula berbunga, no 3 aaiz paling besar tapi belum ada tanda2 bunga.

ni 1st time saya tanam pokok himawari,
so saya x tahu bila dia patut berbunga sebenarnya,,
tengok kat rumah orang, pokok tinggi besar baru berbunga,,
yang no 2 tu baru setinggi aichan sebenarnya,,
lebih kurang 1 meter je baru, tp dah keluar bunganya,,
harapnya bunganya kembang elok walaupun die macam kecik lagi hewhew,,
harapnya yang no 3 pulak membesar tinggi2 dulu dan baru berbunga,,
yang kerdil no satu tu pun, harapnya boleh besar dengan normal dan berbunga jugak,,
hahaha banyak naa harapan mami dekat himawari bertiga ni ye ☺

Advertisements

2 thoughts on “Yang sulung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s