Pengaruh smartphone dalam kehidupan kita

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

sumber gambar : Art People
bagaimanakah kita?
kami takde ipad mahupun tab,,
jadi anak2 takde masalah addicted dgn gadget camtu..
dekat hs ade beberapa video n games,,
aichan faham dan terus bagi balik kalau saya minta nak guna hs,,
hana agak tak faham, so die akan mengamuk nak tengok vid atau main game,,
game kucing bercakap tu je pun hahah,,
masa saya tengah guna pun die nanges2 nak tengok vid haha,,
so saya ada terfikir nak delete semua vid and games,,
jadi takde la berebut hs dgn anak2 kan,,
tp kesian tau bila ramai2 kumpul balik kg,,
anak2 saya macam ngendeng2 dekat sepupu2 nak tengok tab derang,,
patutkah saya kesian dekat anak2 yang nampak macam mengendeng2
atau
kesian dekat anak2 sedara yang nampak macam addicted
hahaha tak tahu lah..
saya sendiri pun agak struggle nak kurangkan pegang hs setiap masa,,
contohnya sekarang kalau makan luar,,
saya akan tinggalkan hs dalam kereta,,
tak best sangat pemandangan di meja keliling2,,
hampir semua manusia layan hs masing2,,
anak2 dok terkebil2, mak ayah dok layan hs masing2,,
saya taknak la tergolong sekali,,
seriously tak seronok dipandang 😦
jadi, pegang hs masa bekerja sahaja,,
masa berkerja saya 24 jam sebenarnye,
tolak jam 5 petang -9malam,,

Advertisements

2 thoughts on “Pengaruh smartphone dalam kehidupan kita

  1. Mmg dah jadi fenonena sekarang Imm….Apa yg diterjemahkan dlm gambo atas tu mmg realitinya. Hihi….kelakar pun ada.

    Ustaz radio Ikim cadangkan buat satu jam bebas hp atau gadget kat rumah…..Betul jugakkan cadangannya tu

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s