April

Kalau kat nihon dulu,
cycle tahunan bermula dr bulan April,
April start sem baru,,
bukan di universiti je, di sekolah, di sektor kerja,
hampir semua sektor kat jepun start dari April,,
so bila masuk April, terasa macam tahun baru,,
ehh ke saya sorang yang rase? hahaha
and lagipun bday saya di bulan April,,
jadi saya memang lah sangat menghayati April sebagai pemula cycle tahunan hahaha,,

btw April dah mula sesuatu yang baru di Mesia,,
GST dah start,, tibe2 rasa macam cuak sebut GST,,
semalam kami pegi tesco,,
tujuan utama nak g beli petpet hana dan post ESP customers,,
sbb tesco ade pos opis, marilah menuju ke sana,,
tapi malangnye kami lambat 30 saat,,
pos opis tutup mase kami sampai dpan pintunya,,
hahaha geram acik tauu,,

so,, turunlah makan n solat dulu pastu baru masuk tesco,,

sementara tunggu ayah solat, kita main dulu..
adik excited drive, kakak pulak gayat,,
keras kayu kat seat takut jatuh hahah,,
habis 3rm sini hiii..
ikut hati adik nak main lagi,,
tapi marilah kita gi shopping duluu

kutip2 lah ape yang nak dibeli dlm tesco,
bayar dan balik,,

.
.
.
.
.
.

belum, cerita x habis lagi,,
ayah check bil tengok harga pet2 RM 45.90
mahalnyeeee.. selalu beli kt mydin RM 33.90 je,,
pg kat CS soh cek, dia kata dah betul tu harga camtu,,
xnak xnak..kite nak return balik,,
kecek punya kecek, dapat return balik hahaha,,
pastu bergegas gi mydin sbb dah dekat kol 10,
sebaik sempat sampai mydin,,
ayah pun berlari lenggang kangkong je masuk mydin
beberapa lame kemudian ayah kembali sengih2 bangga,,

2 pek petpet xl dengan harga rm 34.90 satu..phewww

apasal beza sangat ehh rega petpet ni dekat mydin n tesco ekk?
x paham..

pesanan ikhlas to adik hana : jom kita shishi kat tandas..jimat duit mami hahahah

Advertisements

3 thoughts on “April

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s