Jerawat di rahang (Jawline acne)

Jawline acne : JERAWAT DI KAWASAN RAHANG.

Sape tengah mengalami jerawat di kawasan rahang sekarang angkat tangan. SAYA!!! hihih agak stress la jugak. dah telan vitamin C, dah sapu mask vita E + ESP tapi masih belum beri kesan yang diingini.

So, marilah kita study bab jawline acne ni demi untuk mencari penyelesaian terbaik.

Belek sekali je kat google terus dapat jawapan yang saya nak hihi.

The first step to treating jawline acne is to figure out the cause. One potential reason you are breaking out on your jawline could be due to hormonal changes that are going on in your body. More women tend to suffer from jawline acne than men do, due to an increase in their testosterone levels and imbalanced hormones. The Testosterone causes a buildup of proteins in the cells that line your pores, which continues until bacteria, pus and dead skin cells form inside, causing those unsightly pimples that you see along your jawline.
If you find that you are also experiencing increased hair growth on your chin, you may very well be suffering from hormonal acne. You should see your dermatologist or doctor and ask them to prescribe Spironolactone (also known as Aldactone), which is an anti-androgen that works to limit your hormonal fluctuations that contribute to breakouts that cause jawline acne.
Diet can also be attributed to jawline acne; if you consume excess caffeine, soda or sugars, this can often cause your hormones to go haywire, resulting in breakouts along the jaw. Cosmetics and makeup are also potential causes of breakouts, so try to look for makeup that is hypoallergenic, oil-free and designed for sensitive skin.

sumber : totalbeauty.com

Punca jerawat di rahang

1) Perubahan hormon
yep yep yep..saya rasa ini memang sangat kena dengan saya ye. hormon yang tidak seimbang. sejak aichan main masak2 dengan gla saya ritu, saya belum berpeluang nak stock up gla baru..sian mami tau (T___T). xleh jadi ni, kena consume juga gla untuk rebalance hormon. stress tau dengan jawline acne yang tumbuh mencanak2 ini..

2) Diet yang mengandungi kafein, soda dan gula berlebihan.
Hmm..dah lama saya x minum kopi, air gas.Air manis tu ada lah juga tapi bukan tiap2 hari. So, punca no 2 ni tak applicable untuk saya.

3) Penggunaan alatan mekap dan kosmetik.
Bubuppp..memang tak pernah guna lansung. Pencuci muka pun dah 2 tahun tak guna.

So, dah jumpa penyelesaiannya kan..Abang, jom g Shaklee KB, nak beli GLA Complex.Nak kulit flawless macam anak2 hihi.
gambar mula2 jawline acne menyerang muka dalam bulan puasa ritu..
sekarang keadaan makin teruk tau.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s