Kanak-kanak boleh makan semua vitamin Shaklee

haritu kami dok borak2 supplement dekat grup,
biasalah jump dari topik ke topik,,
share ilmu berapa daily dose setiap vitamin dan sebagainya,,
kalau orang dewasa banyak mana, bebudak banyak mana,,
tiba2 ada rakan yang bangkitkan soalan

“owh kalau macam tu, semua vitamin Shaklee kanak2 boleh makan la ye, just kena kecilkan dose je ke?”

jawapannya macam ni:

Kebanyakan supplement di pasaran diformulasikan untuk kegunaan orang dewasa kecuali jika dinyatakan diformulasi untuk kanak2, then bolehlah bagi supplement tersebut kepada kanak2 tanpa waswas. Shaklee ada 2 supplement utama yang diformulasi untuk kanak2 iaitu MEALSHAKES dan CHEWABLE C. sedap adik hana suka sangat

Yang lain yang general macam omegaguard, ostematrix, kita kena study dulu daily dose yang dicadangkan untuk kanak2 berapa. pastu tengok contain supplement kita ade berapa nutrient per tablet/capsule..pastu kita kira la camni

-contoh omega
daily dose kanak2 600mg fish oil
omegaguard ade 1000mg fish oil per capsule
so, memadai bagi 1 biji selang 2 hari

ostematrix pun boleh kira mcm ni jugak.guna konsep yang sama.(tapi as long as budak xde masalah minum susu, pemakanan baik, bukan extreme picky eater rasanya x perlu kot)

senarai supplement shaklee lain macam herblax, alfalfa, gla, vitalea, phytocol, lecithin dan sebagainya(banyak lagi hewhew) boleh bagi atas nasihat pakar untuk kanak2 yang mengalami masalah kesihatan yang serius.

kanak-kanak normal, sihat dan aktif mungkin hanya memerlukan vitamin A,B,C,D,E,K, mineral zat besi, kalsium, dan asid lemak omega-3.

jadi, penting untuk mempunyai ilmu tentang vitamin dan mineral yan diperlukan oleh kanak2, daily dose, dan ilmu2 berkaitan, jagan main taram je tau..☺

saya yang masih menuntut ilmu vitamin,
imm,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s