Salju Sakinah didramakan

lagi satu novel yang saya baca selain Tunggu Teduh Dulu by Faisal Tehrani,


ialah Salju Sakinah tulisan Zaid Akhtar..
Dua2 novel pernah dipublished dalam utusan malaysia online segmen agama secara bersiri,,
saya x ingat mane yg dulu keluar,
tp yg paling saye ingat,
dengan gigihnya saya tunggu tiap selasa n rabu novel ni keluar kat utusan..
2 tahun baru habis hahaha..
Memandangkan bile balik mesia mase cuti, saya x jumpa novelnya,,
saya copy every episod ke dalam words,,
print out,,smpai habis ink printer kahkahkah,,
bile balik mesia for goods thn 2009,
baru jumpe novel salju sakinah dibukukan,,
dan baru saya tahu mmg cetakan pertama die thn 2009,,
tp saya dah habis baca thn 2007
(siap ade my own version of the “novel”)
mane ntah peginya copy yg saya bt dulu,,
kalau selongkar kotak harta karun,
mseti akan jumpa..
cerita sterusnya x baca sbb dah msuk thn 2007, saya dah bz dgn lab,,
pastu cerita tu x best kekeke,,
wahhh panjang intronye,,

sebenarnye nak cerita yg novel salju sakinah ni akan didramakan dan ditayang di tv al hijrah,,
stat malam ni kol 10 kalau x silap,,
sumber : saya jumpe kat sini mase blogwalking huhu

saya ni da 4 tahun x follow drama melayu,,
last drama saya follow ialah nur kasih, lakonan tiz n remy
n asmara yg laki name ape ntah n faezah elai blakon,,
lepas tu saya x follow any drama,,
kalau terbukak tv mase ade drama, tengok la barang 10min,
boleh la anggap saya ni mokcik2 sbb saya x kenal pelakon baru n penyanyi baru zaman kini hahaahhh,,

tp saya excited nak tgk drama ni,,
sbb cerita dalam novel sangatttt bestttt,,
slain tu mestilah sbb ia mengingatkan saya kehidupan dkat jepun yg saya rindu sangat,,
balik skolah makan nasi dpan pc smbil baca novel,,
ataupun hari rabu kelas half day je,,
lepas baca novel terus online x bergerak2 dari pc,,
nak2 musim fuyu(winter)
angkut monitor letak atas kotatsu,,
berhibernasi la kat situ smbil main pc,,

perghh ni sebijik mcm layout rumah saya dulu,,
just kat belakang saya ade ruang letak katil..
toto kotatsu saye warne oren gamba tottoro huihuihui

hahahh rinduuu

ps : kalau novel tunggu teduh dulu didramakan pun best jugak,,
tapi ade ke penerbit nak amek risk bkerjasama dgn ft yg makin kotroversi itu,,
sayang seribu kali sayang..

Advertisements

4 thoughts on “Salju Sakinah didramakan

  1. Kakak kalau drama bersiri itulah yg malas Imm. Apa lagi kalau waktu tayangn hari bekerja memang payahlah nak ikut. Tapi biasa memang kalau drama yg diadaptasi dari novel akan tip-top..

    Like

  2. cekal gila print sampai habis ink..
    imm dah tahap mokcik lebih dari akak ni.. hahaha

    pstt :/ lupa nak bgtau.. miso tachi dah diposkan semalam.. shujin akak poskan.. tapi balik tu lupa nak bgtau tracking no.. sampai rumah dah lewat.. huhu

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s