Ros yang manja kededek

haritu(dalam bulan puasa) saya pruned ros2,,
pruned tu cantas ye kot bm hahaha
ade ranting cik tompok yang elok,
saya cucuk dalam pasu kosong,,
takde la mengharap die tumbuh pun,,
tp lepas raya pun ranting tu still hijau lagi,,
just x berpucuk baru je, tapi hijau,,
so secara logiknye dia masih hidup la kan,,
minggu lepas sebelum balik kg dungun tgk ade node kecik,,
node ni ape ye,,
stage batang nmpak kembung tp belum keluar pucuk atau daun,,
balik kg 4 hari, n hari senin pulang ke rumah semula,,
tadaaa dah keluar pucuk die hahaha
lame gilee dekat sebulan lebih baru berpucuk kau..
tengok dalam pasu banyak sangat rumputrumpai,,
saye dengan rajinnye buang la rumput itu,,
tak sangka kerajinan saya tu membawa kesan buruk pulak,,
keesokan pagi tengok pucuk baru dah layu,,
pagi td tgok seluruh ranting dah hitam,,
hoiiiii apekah???
sedih gile mami tauu,,
punyelah lame die nak berpucuk,,
mati dlm mase 2 hari je..
ish ish ishhh
lesson learned
JANGAN BUANG RUMPUT DALAM PASU SEMAIAN ROS,,
pernah baca dalam blog LG,,
pokok ros yang dah tua pun,
kalau akar die terganggu,,pokok tu xnak berbunga tau,,
tunggu die berpucuk besar n kalau boleh smpai die beranting baru boleh bersihkan pasu tu tau..

kesian die,,baru nak membesar mengenal dunia,,tp umur x panjang 😦

yg masih hijau tu, ranting baru amek umah cik hihi,,
org lain bawak bekal makanan,,
saya dapat bawak balik benih bunga, mmg gembira sangat,,

Advertisements

One thought on “Ros yang manja kededek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s