minna otsukaresama deshita

sempena summer kali ini saye tak blik la mesia,,kononnye mahu mngumpol duit nak blik spring nnt..namun begitu saye tlah pg mlancong hmpir sluroh jepon..makenye duit tidak la jugek tersimpan..hukkhukk..

skang bley dikatekn daif la jugek..sebaik sise2 skoler lalu masih ade 2,3 helai duit kertas yg bernilai dot..dot.. stiap satu keping..hukkhuk..merepek..

dgn ini saye nak tunjuk le gambo2 spanjg mlancong itu..mule2 g usj..ber3 bsame lan ngn kak ida..dr usj lepak osaka kyoto kobe..namun tadek gamba sbb cik adek yg manis nih<saye la tuh> tadek kamera sndre..slalunye tompang msok cam ong len jek..ngenggg..

dr kyoto saye blik umah tuk mngambek baju smbil tunggu cik A tuk bercuti besame..dr umah kami nek toyohashi ..

dekat toyohashi sampai2 je pegi main boling haha.. pastu balik rumah wanie diorang request masak nasi lemak. masalahnya aku manelah pandai buat sambal guna serbuk lada.jenuh budak2 ni gelakkan.. ehh lantak lah memang tak pernah guna serbuk lada.. aku yiap kali balik mesia gigih hangkut cili kering sekilo tau dak..haha..tp terpaksa gak guna serbuk lada and nasib baiklah boleh dimakan. kakka. keesokkan harinya kami pegi mandi kat taki. takde gamba la pulak.

keesokkan harinya kami naik mira menuju ke yamanashi pulak.

Dari yamanashi singgah rumah aya dekat gunma sementara tunggu flight ke hokkaido pg rumah farael pulak.

pastu keesokkan harinya jalan2 gunung berapi, dengan otaru. cantik dekat otaru tu, rasa macam kat itali sikit2..hehehh padahal itali pun tak pnah pegi nak rase2 pulekks..kuikuik

keluar pagi2, balik tidur. esoknya kami nak start travel bahagian utara hokkado dengan kereta. sewa 1 kereta besar dan satu kereta kecik. ehh yg kecik tu kereta sewa ke, kereta budak2 situ entah la.

pastu sambung berjalan sambil meburu michi no eki.. michi no eki ni macam rnr lah kalau kt nihon tu. uniknya, setiap ichi no eki ade stamp masing2. so budak2 ni slalu lah kumpul stamp michi no eki sebagai tanda dia dah sampai situ.

dah habis jalan hokkadoi, kami rentas tengah hokkaido balik ke muroran. pastu malamnya naik kapal untuk balik ke tanah besar pulak.

dari akita, aya n annie balik ke gunma, aku pulak singgah sikit2. since takde kamera, so dah takde gambar lepas ni. by the way aku singgah ke niigata, nagaoka, toyama jumpa al fatah dan balik rumah yeaayy
hok1

timekasihla pade sesape yg sudi
sediekn pnempatan sehari smlam kpde aku..
minna arigato..
wani koyum..ejat..farael..najwa..zalina..yaya..shy..
patah tengkiu gak..
korekara..
benkyou, seikatsu gambaruzo..
ai mo gambaritai..
huhu..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s